Beetle jelly/Fruitkuipje
Beetle jellies of fruitkuipjes zijn bij uitstek handig om kevers te voeren. Het zijn afgepaste hoeveelheden en de kevers eten er graag van. Het is uitgebalanceerd voer (door Japanners en Taiwanezen uitgedokterd) om kevers goed eieren te laten leggen. Een bijkomend, maar zeker gewenst, voordeel is dat fruitvliegen niet zo gek zijn op de jellies. Als kevers met fruit gevoerd worden krijg je, zeker in de zomer, al snel last van een fruitvliegenplaag. Met jellies dus zeker niet! De jellies zijn lang houdbaar op een koele plek. Ze hoeven niet in de koelkast en kunnen zeker een jaar of twee bewaard worden. Ik gebruik ook eigenlijk bijna alleen maar beetle jellies, om deze redenen. Een houten cuphouder zorgt er dan ook nog eens voor dat de cupjes niet in het substraat wegzakken. Hierdoor kunnen de larven niet bij de jelly. De larven zijn er namelijk ook verzot op!

De jelly wordt ook gegeven aan reptielen en vogels, alleen wordt het daar “fruitkuipje” genoemd en niet (beetle) jelly. Als je kijkt naar de ingrediŽnten van commercieel aangeboden fruitkuipjes zie je direct dat die gelijk zijn aan de jellies voor kevers. Hier beneden kan je de ingrediŽnten zien. Het enige verschil met andere fruitkuipjes bij online dierenwinkels is dat die uiteraard duurder zijn, omdat het hun broodwinning is.

Toen ik jaren terug eens last had van een fruitvliegenplaag door het voeren van met name banaan, ben ik gaan uitzoeken wat ik daar tegen kon doen. Al snel werd het duidelijk dat het voeren van beetle jelly een uitkomst was. Gelukkig werd dat toen al in Nederland aangeboden door een andere keverhobbyist. Echter, sinds 2007 werden er geen jellies meer geÔmporteerd en was het dus niet gemakkelijk te krijgen in Nederland. Toen ben ik uit noodzaak dus maar begonnen met het importeren van beetle jelly. Om andere hobbyisten ook van dienst te zijn ben ik toen ook jellies gaan aanbieden. Vandaar het aanbod hier beneden.

Hier onder vind je ook een overzicht van alles wat ik momenteel beschikbaar heb. Voor bestellingen vind je mijn e-mail adres onderaan deze pagina.

5 jellies

 Beetle jellies (26 gram)

 IngrediŽnten:
 aminozuren, citroenzuur, fructose, fruitsap, natriumcitraat,
 natuurlijke smaakstof, suiker, water en zeewierextract

 Deze worden o.a. gevoerd aan kevers, miljoenpoten,
 hagedissen en papegaaien.

 Beschikbare smaken:
 Banaan, melkzuur, honing, ananas en sinaasappel

 50 jellies:  €11
 100 jellies: €21

Flake soil

 5 liter:

€10,00

 

 Gedroogd en gezeefd high
 -protein flake soil
van
 eikenzaagmeel
 (lang houdbaar en meer
 substraat per liter door
 afwezigheid van vocht!).

 

 Klik hier voor meer info!

Cuphouder

 Per stuk:

€2,50

 

 

Banaan 65 gram

 Grote jellies (65 gram)

 - Banaan (€8 per 10 stuks)


 Deze jellies zijn uitermate
 geschikt voor grotere soorten
 (Dynastes, Megasoma etc.)
 die moeilijker in de kleinere
 jellies komen.

 Beperkte voorraad!

Zijderupsenpoeder

 Eiwitgehalte:

 100 gram:

 500 gram:

55%

€2,00

€10,00

Label Mecynorhina

 Gelamineerde labels
 voor op (larven)bakken.
 Afmetingen zijn 7,5x5 cm.
 Kunnen ook met bijbehorende
 beschermhoesjes geleverd
 worden.

 Per 8 leverbaar voor €5,00.
 Inclusief hoesjes: €12,00

Garnalenpoeder

 Eiwitgehalte:

 100 gr:

 60%

 €3,00

 

Contact
Als je geÔnteresseerd bent in de items die hier boven aangeboden worden, stuur dan een email. Ik zal dan zo snel mogelijk contact opnemen en regelen dat de bestelling bij je terecht komt.
Verzending
Pakketjes worden woensdag of zaterdag verstuurd. Uiteraard kan een bestelling ook opgehaald worden.

    Binnen Nederland (€5,75)
    Verzendkosten binnen Nederland (via DHL, t/m 10 kg) zijn €5,75. Als het pakket verstuurd is, krijg je direct na het op de post doen een mail van mij met het tracktrace nummer (3S-code), zodat je de zending kan volgen. De 3S-code kan je hier invoeren.

    Buiten Nederland, binnen Europa
    Voor de kosten van zendingen naar de rest van Europa kan je terecht op de website van PostNL. Houd er rekening mee dat een pakket van 100 jellies net iets meer weegt dan 2 kg. Ook hier geldt dat als het pakket verzonden wordt met een tracktrace nummer, dat je direct na het aanbieden op het postkantoor een mail van mij krijgt met het tracktrace nummer (3S-code), zodat je de zending hier kan volgen.