Welkom op mijn website over het kweken van kevers. Hier kan je informatie vinden over het houden van de verschillende soorten en links naar andere websites over kevers. Tevens vind je hier ook een overzicht van de larven, kweekmateriaal en beetle jelly/fruitkuipjes die te bestellen zijn.

Sinds mijn jeugd ben ik al ge´nteresseerd geweest in kevers en andere insecten. In onze tuin en op vakantie was ik vaak op zoek naar kleine, kruipende en vliegende dieren. Ik verzamelde er veel en wilde veel over dieren weten. Als logisch gevolg ben ik jaren later biologie gaan studeren, maar kwam helaas weinig in aanraking met insecten, hoewel ze wel altijd bleven trekken.

Zo rond 2004 ben ik “per ongeluk” in aanraking gekomen met het houden van kevers. Doordat ik een kever mee teruggenomen had uit Kaapstad (Zuid-Afrika), die levend bleek te zijn, ben ik gaan zien hoe interessant het houden van kevers was. Toen ik daarna ook min of meer toevallig in aanraking kwam met andere keverkwekers op de reptielenbeurs in Houten was de stap dan ook erg klein om zelf ook met kevers te gaan beginnen. Allereerst de simpelere soort Pachnoda marginata peregrina en later andere Pachnoda soorten en daarna iets grotere soorten. De enige twee aspecten die me nu nog tegenhouden om mijn hele huis vol te hebben met kevers zijn ruimte en tijd! Als ik die in ruime mate had wist ik het wel!

Om anderen te laten delen in de kennis die ik in al die jaren vergaard heb, heb ik deze website gemaakt. Ik wens je dan ook heel veel plezier op mijn site!