• 6 november 2016
 • Nog maar een kleine twee weken en we staan weer met het Coleoptera-Forum op de Vivariumbeurs. Deze keer wordt het “Insectenplein” nog groter en mooier dan het voorgaande jaren is geweest. Er is nog meer te beleven op het “Insectenplein”. We gaan er weer een fantastische beurs van te maken met hulp van vrijwilligers. Kijk naar ons uit op de begane grond en kom even langs om je voor te stellen en/of om een praatje te maken. Ieder geval tot over twee weken!
   
 • 15 juni 2016
 • Ook vorig jaar was het fantastisch om met het Coleoptera-Forum op de Vivariumbeurs gestaan. Dit jaar staan we er voor de vijfde keer op rij en zijn we natuurlijk enorm enthousiast om er weer een hele mooie stand neer te zetten. Dit jaar is de beurs op 19 en 20 november. We hebben weer een aantal leuke ideeŽn en deze keer wordt het wellicht nog groter en mooier. We gaan weer ons best doen om er een fantastische beurs van te maken, met hulp van de bekende vrijwilligers natuurlijk. Ieder geval tot eind november!
   
 • 20 september 2015
 • Vorig jaar heeft het Coleoptera-Forum voor de derde keer op de Vivariumbeurs gestaan. Dit jaar zijn we zelfs voor de vierde keer gevraagd door de organisatie, omdat zowel zij als de bezoekers onze stand zo leuk vonden. Wij zijn ook enorm enthousiast om eind dit jaar (21 en 22 november) weer een mooie stand neer te zetten op Vivarium. We hebben al een aantal ideeŽn en deze keer wordt het zelfs nog groter en mooier. We gaan weer ons best doen om er een fantastische beurs van te maken, met hulp van extra vrijwilligers deze keer.
   
 • 23 maart 2014
 • Net als anderhalf jaar geleden gaan we met het Coleoptera-Forum weer op de Vivariumbeurs staan. We zijn zelfs gevraagd door de organisatie, omdat ze ons enthousiasme van de vorige twee keren zo geweldig vonden. Wij zijn ook dol enthousiast om eind dit jaar (22 en 23 november) weer een mooie stand neer te zetten op Vivarium. We hebben al een aantal ideeŽn en er zitten zelfs een paar verrassingen aan te komen. We gaan ons best doen om er een fantastische beurs van te maken.
   
 • 28 november 2013
 • Afgelopen zaterdag 23 november heeft de eerste Nederlandse keverbeurs “Coleoptera 2013” plaats gevonden. Zoals aangekondigd is het een kleinschalige beurs/bijeenkomst geworden en ontzettend gezellig. Op een enkeling na (hoi Mark!) hebben de forumleden het grotendeels laten afweten, maar er zijn vooral hobbyisten van buiten het forum gekomen en dat levert natuurlijk weer nieuwe leden voor het forum op. Al met al een zeer geslaagde eerste keer, die zeker een vervolg gaat krijgen. Hopelijk gaan er dan ook meer forumleden komen. Er wordt ieder geval al over een tweede keer nagedacht.
   
 • 3 november 2013:
  Er is leuk nieuws: na jarenlang er over gepraat te hebben hebben we eindelijk een leuke lokatie weten te vinden om de eerste Nederlandse keverbeurs “Coleoptera” te gaan houden. Het wordt een kleinschalige bijeenkomst, waar wij hobbyisten elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten, ervaringen en wellicht ook wat larven kunnen uitwisselen. Zie meer info hier.
   
 • 29 september 2013:
  Er is weer een nieuwe lading jellies binnengekomen. Gelukkig maar, want mijn kevers zijn nu op het hoogtepunt qua aantallen imago’s en de jellies raakten in hoog tempo op. Tevens is er een nieuw item toegevoegd aan het assortiment: eilegsubstraat. Dit is een gezeefd mengsel van blad en hout. Het lijkt bijna op potgrond, zodat de eitjes gemakkelijk te vinden zijn. Zodra de kevers hun eitjes afzetten in dit mengsel, kunnen de eitjes in aparte bakjes gezet worden. Dit mengsel zit wel boordevol voedsel voor de larven en potgrond zit dat niet. Daarom gebruik ik het eilegsubstraat zelf al jaren om de kevers hun eitjes te laten afzetten en dan de eitjes in aparte bakjes te laten uitkomen. Echt ideaal. Nu is het dus ook voor anderen beschikbaar.
   
 • 31 augustus 2013:
  Al een hele tijd geen nieuws gemeld. Toch is er wel het een en ander gebeurd. Helaas hebben we voor beurzen weinig tijd gehad het afgelopen jaar. Hopelijk komt daar verandering in. De kweken lopen goed, vooral van Mecynorhina torquata ugandensis en Mecynorhina polyphemus confluens. Ook heb ik een poging gewaagd om Goliathus goliatus te houden, maar dat is jammerlijk mislukt. Het is de mooiste soort om te houden, maar tegelijk ook (een van) de moeilijkste. Voor nu blijkbaar nog even te hoog gegrepen. Door het gebruik van zijderupsenpoeder worden de imago’s die nu wel uitkomen groter dan ik gewend ben. Dat is ieder geval een opsteker!
   
 • 31 maart 2012:
  Vorig weekeinde hebben we net als vorig jaar op de beurs Vivarium in Nieuwegein gestaan met een stand van ons eigen forum (Coleoptera-forum)! Deze keer hadden we een nog mooiere stand dan vorig jaar. Met het hele forumteam en een paar forumleden hebben we dus weer een fantastische stand weten neer te zetten. Er zijn veel bezoekers gekomen en er werd veel informatie gevraagd en gegeven. We hadden zelfs een Golofa porteri mee, die heel veel bekijks trok. Door deze beurs hebben we er behoorlijk wat leden bijgekregen. Wie weet wat volgend jaar brengt.
   
 • 2 januari 2012:
  Het nieuwe jaar is er weer en we kunnen er weer tegenaan. Ben benieuwd wat we de komende tijd met het forum gaan doen. We hebben veel plannen, maar zoals gewoonlijk kan niet alles tegelijk uitgevoerd worden. Ben ook wel heel benieuwd wanneer de uitzending van Het Klokhuis gaat plaatsvinden!
   
 • 31 december 2011:
  Het jaar is weer ten einde en het was een jaar waarin het, zeker qua kevers en het forum, veel gebeurd is. In december heb ook samen met Hansje Pansje een stand op de beurs in Houten bemand. Weer een aantal forumleden gesproken en het was een leuke dag. Hopelijk melden zich er weer een stel leden aan. Zo blijft het forum groeien!
   
 • 30 oktober 2011:
  Ben de laatste tijd erg druk geweest (vakantie en werk), dus helaas tussentijds geen update gegeven. Gedurende de zomer is er veel gebeurd! Een van de leukste dingen: er zijn opnames gemaakt voor Het Klokhuis. Einde van dit jaar worden die uitgezonden. Een hele gebeurtenis en erg leuk om dat eens mee te maken. De opnames zijn erg mooi geworden. Op het forum zal ik tegen de tijd dat het uitgezonden wordt het wel meedelen. Verder heb ik inmiddels nog heel veel kevers van verschillende soorten zitten, wat een erg leuk gezicht is in terrarium in de woonkamer. Qua poppen is het wat minder, waarschijnlijk door de inmiddels iets lagere temperaturen.
   
 • 28 augustus 2011:
  Helaas staat er geen stand van het forum op de spinnenbeurs. Hier gaan er een aantal soorten behoorlijk los, zo na de vakantie. Zo kweken Mecynorhina torquata ugandensis en Chlorocala africana africana erg goed. Leuk ook om de vele kevers te zien. Voorheen had ik enkele kevers, nu hele groepen!. Het wordt weer tijd om wat overschot aan te bieden. Dat doe ik dus maar hier.
   
 • 14 juni 2011:
  Eindelijk zijn de poppen van Trypoxylus dichotomus (voorheen genus Allomyrina) uitgekomen. Mooie kevers zijn het. Hopelijk gaan deze ook voor nageslacht zorgen. Ook zijn er poppen uitgekomen van Mecynorhina polyphemus confluens. Wat een heerlijk gezicht, al die nieuwe kevers. Met het forumteam zijn we ook al aan het voorbereiden op de spinnenbeurs in september. Onze stand wordt zeker weten weer een mooie stand!
   
 • 29 mei 2011:
  Gisteren weer een lange, drukke dag: op de beurs “INSECTENexperience” hebben we met het forum een stand bemand en dat is erg succesvol geweest. Er hebben heel veel mensen bij onze stand informatie gevraagd en zelfs hebben we starterspaketten verkocht: een klein terrarium met humus, kevers en een jelly. Ook hebben we, net als bij Viviarium, bakjes met kevers aangeboden. Het belangrijkste was natuurlijk om het forum te promoten en dat is goed gelukt. Veel mensen hebben we enthousiast kunnen maken voor de keverhobby, en het forum zal de nieuwelingen weer verwelkomen! Klasse van iedereen die hieraan meegewerkt heeft! Wellicht staan we later dit jaar weer op een beurs met ons forum.
   
 • 6 mei 2011:
  De langverwachte nieuwe lading jellies is aangekomen! Het zijn de smaken banaan en melk. Uiteraard weer beschikbaar zo lang de voorraad strekt!
   
 • 1 mei 2011:
  Met ons forum gaan we eind van de maand op het INSECTENexperience Festival in Wageningen staan, en wel op zaterdag 28 mei. We hebben er zin in!
   
 • 29 april 2011:
  De laatste paar dagen komen er lekker veel imago’s uit. Het zal wel door het warmere weer komen. Het zijn voornamelijk Mecynorhina torquata ugandensis en Chlorocala africana africana
   
 • 13 april 2011:
  Het is de laatste tijd erg snel gegaan met de voorraad jellies, maar er komt binnenkort gelukkig weer een nieuwe lading jellies aan.
   
 • 27 maart 2011:
  Op de beurs Vivarium in Nieuwegein gestaan met een stand van ons eigen forum (Coleoptera-forum)! We hebben zelfs de prijs voor de beste forum-stand gewonnen! Met het hele forumteam en een paar forumleden hebben we een fantastische stand weten neer te zetten. Er zijn veel bezoekers gekomen en er werd veel informatie gevraagd en gegeven. Erg leuk om zulke enthousiaste medestandleden te hebben. De bekendheid van het forum is toegenomen en we hebben er behoorlijk wat leden bijgekregen. Volgend jaar weer!
   
 • 25 maart 2011:
  Eindelijk sinds langere tijd weer een imago van Mecynorhina torquata ugandensis uit de cocon gekropen. Die gaat dus mee naar Vivarium. Samen met de Pachnoda sinuata flaviventris en Chlorocala africana africana. Het gaat een leuke beurs worden.
   
 • 20 maart 2011:
  Op de insectenbeurs in Mons (BelgiŽ) weer een paar leuke aankopen gedaan: o.a. Allomyrina dichotoma en Dicronorrhina derbyana. Het was een leuke, relatief kleine beurs, maar daardoor wel gezellig. Ook weer een aantal forumleden gesproken!
   
 • 4 december 2010:
  Het is snel gegaan met de bruine suiker jellies. Alleen de bananen jellies zijn nog op voorraad.
   
 • 30 oktober 2010:
  Er is een nieuwe voorraad beetle jelly binnen, zowel bananen als bruine suiker.