Labels voor kweekbakken

Al jaren schreef ik de soortnamen van de kevers op plakband en plakte dat op de bakken. Op die manier hield ik bij welke soort in welke bak zat. Ik werd het echter een beetje zat om telkens als er andere soorten in kwamen om het plakband te vervangen en een nieuwe naam aan te brengen. Toen begon ik te denken aan een andere opzet en kwam op het idee van gelamineerde labels. Juist het lamineren zorgt ervoor dat het herbruikbare labels zijn (omdat ze tegen een beetje water kunnen) en ik dus niet steeds de namen opnieuw hoef te schrijven. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende stap was echter, hoe de labels aan de bakken te bevestigen op zo’n manier dat het niet te veel moeite zou kosten om ze aan te brengen en te verwijderen/wisselen? Toen kwam ik op het idee van hoesjes waar ze ingeschoven kunnen worden. Zo langzamerhand heb ik al mijn larvenbakken van dit soort labels voorzien en heb ik er enorm tijd voordeel en plezier van bij verschonen en zie ik in één overzicht welke soort waar zit.

Telkens als ik een nieuwe soort aanschaf maak ik uiteraard voor die soort weer een nieuw label. Ik zet er de Latijnse naam, de oorspronkelijke herkomst en grootte op.

Wil jij nu ook dit soort labels hebben, dan kan ik je helpen. Ik heb uiteraard extra labels voor de soorten die ik zelf (gehouden) heb, maar kan op verzoek ook labels maken voor de soort(en) die jij hebt. Stuur me een mail en vertel welke soort(en) je hebt en hoeveel labels je van elke soort zou willen hebben, met of zonder hoesje. Voor het gemak gaan ze per 8 stuks, aangezien er 8 labels op een vel passen.

Label MecynorhinaLabel Dicronorrhina

Larvenbakken met labelLarvenbakken met labelLarvenbakken met label